A téli szünetben is ügyelj az egészségedre!

Ismételjétek 15-ször mindegyik gyakorlatot. Hetente négyszer végezzétek el a három teljes sorozatot, az egyes elemek között tartsatok félperces szüneteket.


Tovább... 2015. december 19.

Tájékoztatók és segédletek a 8. osztályosok pályaválasztásához

Tájékoztató szülők és diákok számára a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumok, valamint a 9. évfolyamra történő beiskolázás 2015/2016-os tanév központi írásbeli vizsgáiról.


Tovább... 2015. december 13.

Lázár Ervin kiállítás

Lázár Ervin kiállításon jártunk a Berzsenyi Könyvtárban, ahol papírszínház előadás keretében láthattuk és hallhattuk A hétfejű tündér című mesét. A képeken a 2.z osztály látható.

Képek... 2015. december 12.

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban jártunk

Lázár Ervin mesehősei vártak bennünket a megyei könyvtárban. Barátságot köthettünk Mikkamakkával, Dömdödömmel, Ló Szerafinnal, és képzeletben kirándulhattunk a Négyszögletű Kerek Erdőben. A könyvtáros néni bemutatta nekünk Lázár Ervin családját, mesélt az író gyermekkoráról. Tablókon megnézhettük a róla készült fényképeket is. Örömmel forgattuk a kosárban talált mesekönyveket is. (3.e és 3.d)

Képek... 2015. december 10.

Köredzés a 6.b és 6.d osztály lányaival

Nagy létszámú csoportnál kevés állomáson egyszerre több tanuló edz. Így 4 állomást alakítottunk ki, és 4 különböző izomcsoportra irányult az edzés.

Tovább... 2015. december 7.

December havi programjaink


December 4.
Mikulás az iskolában.

December 7.
Fogadóóra: 16.00 órától - 18.00 óráig.

December 12. (szombat)
Tanítási nap rövidített órákkal - "B"-hét csütörtöki napja szerint.

December 14.
17.00 óra: Karácsonyi hangverseny a Bartók Teremben.

December 16-17.
07.00 órától - 16.00 óráig az étkezési díj befizetése a készpénzzel fizetők számára.

December 19 - 2016. január 3.: Téli szünet
Első tanítási nap január 4-én, "A"-héttel kezdve.

December 20-28.
Étkezési díj rendezése az utalással fizetők számára.

2015. december 2.

Hálaadás napi vetélkedő

November 26-án délután egy angol nyelvű hálaadás napi vetélkedőn vehettek részt tanulóink. Az angol nyelvet tanítók által szervezett rendezvényen összesen hat csapat indult.

Tovább... 2015. november 28.

Veszíts el egy könyvet!

November 26-án elindítottuk a "Veszíts el egy könyvet!" című játékot, amelybe leginkább az alsó tagozatos gyerekek kapcsolódtak be. Lelkesen hozták az "utazó könyveket", és boldogan vitték haza, ha találtak ilyet. Reméljük, hogy örömüket lelik az elolvasásukban.

2015. november 28.

Ha november, akkor egészséghónap!

Minden év novemberében rendezzük meg iskolánkban az egészséghónapot. Ennek keretében a gyerekek különféle programokon és foglalkozásokon vehetnek részt.

Tovább... 2015. november 24.

"Trendi tanár, trendi diák"

Igazgatónő az irodájában fogadta az oladi iskola ruhatervező pályázatának helyezettjeit és díjazottjait. A gyerekek az oklevelük mellé értékes ajándékokat is kaptak, valamint elismerésül igazgatónőtől is átvehették a "Büszke vagyok rád!" csokit. Az elért helyezések az "Eredmények" menüpont alatt olvasható. Gratulálunk!

Eredmények... 2015. november 24.

Tanulóink rajzai

Az elmúlt hetekben is nagyon sok szép rajz született, melyekkel képgalériánkat bővítettük.

Galéria... 2015. november 24.

Mesebolt Bábszínház

Novemberben, néhány alkalommal iskolánkba látogatott a Mesebolt Bábszínház. Több osztály is élt a lehetőséggel, hogy helyben, osztályszinten részt vehessen egy előadáson, és a hozzá kapcsolódó foglakozáson. Szent Márton életének történetét láthatták, hallhatták a gyerekek, majd utána közvetlenül meg is építhették a saját kis „papírszínházukat”, a hozzá tartozó bábokkal, egy kreatív kézműves foglalkozás keretében.

Galéria... 2015. november 20.

Nyelvi versenyeken elért sikereink

Két városi versenyen is szép eredményeket értek el iskolánk tanulói. Az angol -SPELLING- versenyen csapatban, míg a német -RICHTIG SCHREIBEN- nyelvi versenyen egyénileg indulhattak a gyerekek, mely utóbbin több első helyezést is mi szereztünk meg. A gyerekek elért eredményei az "Eredmények" menüpont alatt olvasható. Gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak is!

Eredmények... 2015. november 20.

"...haza, nemzet és nyelv..."

Immár tizenhetedik alkalommal rendeztük meg megyei műveltségi vetélkedőnket –az utóbbi pár évben- a magyar nyelv napja alkalmából. Az idén is szép számmal érkeztek alsós és felsős csapatok a megmérettetésre.

Tovább... 2015. november 17.

Márton nap az iskolában

Idén november 11-én is megtartottuk Márton-napi rendezvényeinket, melyet egy lampionos felvonulással kezdtünk meg. Délután pedig részt vehettünk a 2-4. osztályosoknak szóló német nyelvi szavalóversenyen is.

Tovább... 2015. november 11.

Az 1.a sikeres rajzpályázata

Októberben az 1.a osztály tanulói részt vettek a Penny Market által meghirdetett „Egészséges életmód” rajzpályázaton. A gyerekek az egészséges táplálkozásról, a testmozgás fontosságáról alkotott véleményüket fejezték ki a pályázatra készített műveikben.

Tovább... 2015. november 11.

Tanulóink rajzai

Honlapunkon nyitottunk egy új menüpontot, amin keresztül elérhető egy képgaléria, amibe az iskolánk tanulói által készített rajzokat töltjük majd fel folyamatosan.

Galéria... 2015. november 4.

November havi programjaink

November 9.
Fogadóóra: 16.00 órától - 18.00 óráig.

Elsősegélynyújtás gyerekeknek a Vöröskeresztesek előadásában.

November 11.
Márton-napi lampionos felvonulás az 1. órában. Délután Márton-napi német nyelvi versmondó verseny az alsó tagozatosok számára.

Elsősegélynyújtás gyerekeknek a Vöröskeresztesek előadásában.

November 16.
Tanítási szünet; 10.00 órától "...haza, nemzet és nyelv..." városi műveltségi vetélkedő.

November 18-19.
07.00 órától - 16.00 óráig az étkezési díj befizetése a készpénzzel fizetők számára.

November 20-28.
Étkezési díj rendezése az utalással fizetők számára.

2015. október 30.

Forradalmi iskolafilm: paragváris diákok az eltűnt idő nyomában

A Paragvári Utcai Általános Iskola megint különleges módon ünnepelte meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját...

(forrás: vaol.hu)

Tovább... 2015. október 21.

Isis Dance Open - 2015

Október 17-én rendezték meg az Isis Dance Opent, melyen a Junior Standard kategóriában iskolánk tanulója Nagy Réka (7.b) és párja Krizsán Dominik -aki ugyancsak iskolánk tanulója volt- szerezte meg az országos első helyezést. Gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

2015. október 18.

Iskolakóstoló

Október 17-én nyílt napot tartottunk, ahol az ovisok többek között találkozhattak a leendő első osztályos tanító nénikkel is. A kicsik számos érdekes foglalkozáson vehettek részt, majd 11.00 órakor azok a gyerekek, akik rajzversenyünkre neveztek, átvehették oklevelüket és egy kis ajándékot.

Galéria... 2015. október 17.

Iskolakóstoló
2015. október 17. - 10.00 óra

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a délelőtti nap részletes programja. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Letöltés... 2015. október 14.

Első helyezések a "Kíváncsi természet" elnevezésű versenyen

A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium által megrendezett természettudományi versenyen iskolánk csapatai I. helyezéssel -arany minősítéssel- tértek haza. Eredményükhöz gratulálunk! A versenyzők és a felkészítők nevei az "Eredmények" menüpont alatt olvasható.

2015. október 13.

Mesedélután a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Péntek délután -október 9-én- a 2.a és 2.z osztály egy hangulatos mesedélutánt töltött el a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A 8.z osztályból három tanuló szívesen vállalta, hogy egy kis műsort tart a meghívott kisdiákoknak. Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról című művét tekinthették meg a gyerekek, Balázs Lőrinc, Kovács Kornél és Schütz Brúnó előadásában. A jól sikerült délutáni program szervezését és az előadók felkészítését Takács Ildikó tanárnőnek köszönhetjük.

Vighné Kereszturi Nikolett

2015. október 9.

Sikereink a városi mezei futóbajnokságon

Abért Barna (jobbra) 30 m-rel megelőzve korosztályos társait szakította át elsőként a célszalagot.
Köszönjük a szülőknek és nagyszülőknek a segítő közreműködését a gyerekek versenyre való utaztatásáért.

További eredmények 2015. október 9.

Diáktestnevelő projekt

A 6.b és a 6.d osztály lány tanulóival azon gondolkodtunk, hogyan lehetne a mindennapos testnevelésórákat színesebbé, élvezetesebbé tenni.

Tovább... 2015. október 3.

Népmese napja

Szeptember 30-án megünnepeltük iskolánkban a népmese napját. Reggel Déri Lili (8.z) mesemondását hallgathattuk meg, majd a tarisznyás mesemondók -Németh Réka (7.b), Dobos Dominik (8.b), Németh Szabolcs (8.b), Kovács Kornél (8.z) és Schütz Brúnó (8.z)- kerekedtek fel, hogy az alsó tagozatos gyerekeket megörvendeztessék egy-egy érdekes mesével. A programot Sipos Hanna (6.z) népdaléneklése színesítette. A hét folyamán népmese napi foglalkozáson vettek részt a gyerekek az iskolai könyvtárban.

2015. október 3.

Októberi iskolakóstoló a Paragváriban

Idén ősszel is várunk minden érdeklődő kis óvodást és szüleiket egy vidám szombat délelőttre.

Tovább... 2015. szeptember 25.

Élménybeszámoló az angliai útról

Szeptember 12-én szombat este iskolánkból 38 gyerek és hat pedagógus elindult egy fantasztikus útra Angliába. A hosszú éjszakai utazás után Brüsszelben kezdtük a felfedezést.

Tovább... 2015. szeptember 22.

Továbbtanulási tájékoztató a 7. osztályos tanulók szülei számára

A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárást a következő jogszabályok szabályozzák.

Tovább... 2015. szeptember 7.
Képgaléria

Első nap az iskolában

A mai nappal kezdetét vette a tanítás, kis elsőseink is benépesítették az osztálytermeiket, ahol már neki is kezdtek a "tanulásnak". Az első napjukat a Vas Népe munkatársa is megörökítette.


Galéria... 2015. szeptember 1.

Tankönyvosztás

Megérkeztek iskolánkba a tankönyvek. A tankönyvosztás előreláthatóan augusztus 31-én lesz, pontos időpontjáról honlapunkon adunk majd tájékoztatást a szünet utolsó hetében.

A fizetős diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, átadás-átvételi bizonylat kíséretében. A számla alsó -perforált- részén találják a befizetéshez szükséges csekket. Befizetési határidő: 2015. szeptember 15.

Egyéb információkért látogassák meg az alábbi linket!

konyv.kello.hu


2015. augusztus 14.

Ügyeleti napok

-augusztus 12. (08.00 órától - 12.00 óráig)
-augusztus 19. (08.00 órától - 12.00 óráig)

2015. augusztus 12.

Megújult iskolánk honlapja

Reméljük, hogy az új felület majd mindenki tetszését elnyeri, hisz a mostani weblap úgy lett megtervezve, hogy a lehető legtöbb eszközön -számítógép, tablet, telefon- is tökéletesen működjön. A számítógépen való megjelenítéshez a Chrome böngészőt javasoljuk.

2015. augusztus 12.
Top